Drie dagen na mijn verhuizing van London naar San Francisco wist ik dat mijn verkassing niet langdurig zou zijn. Alhoewel ik eerder in de stad was geweest en een hoop tijd in de Verenigde Staten had doorgebracht, was ik teleurgesteld in de vooruitgang. Dit was het hart van Silicon Valley, maar ik moest mijn huur gewoon nog met een ouderwetse cheque betalen, in een envelop opsturen en met een ouderwetse postzegel. Het zoeken van een nieuw huis en het regelen van officiële documenten vond ik ook langzaam en bureaucratisch. Mijn nieuwe werkgever was wel heel behulpzaam, maar aan wat zij konden doen zat een limiet.

Wat mij er doorheen heeft geholpen, was vriendschap. Gelukkig ontmoette ik meteen een collega die ook net was gearriveerd en waar ik van alles mee kon regelen. Zo konden we lekker samen naar de bank en heerlijk commentaar leveren op wat we allemaal idioot vonden. Dit was ook geweldig om meteen met iemand nieuwe dingen te ondernemen en dat heeft mijn twee jaar in San Francisco leuk gemaakt. Wat ik mistte was de openheid die Londen heeft te bieden. In San Francisco leken buurten voor een bepaald soort mensen; ik vond het veel minder internationaal en voelde me er minder thuis.

IN ENGLISH

Three days after moving from London to San Francisco I knew my move would not be long lasting. Even though I had visited the city before and had spent quite a bit of time in the United States, I was disappointed by their progress. This was the heart of Silicon Valley, but I had to pay my rent by cheque, sending it in a envelope with an old fashioned stamp. Finding a new house and arranging for official documents was slow and bureaucratic. My new employer was very helpful, but there was only so much that they could do.

What got me through the first days in San Francisco was friendship. Luckily I immediately met a colleague who had also just arrived; we could organise our stuff together. For example going to the bank together and commenting on everything we found ‘crazy’. It was also great to have someone to be able to do stuff with and this has made my two years in San Francisco fun. What I missed was the openness that London has to offer. In San Francisco neighbourhoods seemed to be for a typical kind of person; I found it far less international and have never really felt at home there.